Voor u besluit een Dobermann te kopen doet u er goed aan het boekje de Dobermann te lezen. Verkrijgbaar voor € 7,95 bij o.a. Bol.com. Een Dobermann is zeker geen hond voor iedereen namelijk! Op de pagina Temperament & intelligentie kunt u ook het een en ander lezen over het karakter van de Dobermann. U kunt ook deze (Amerikaanse) video bekijken en natuurlijk deze site goed doorlezen.

Er zijn verschillende manieren om aan een Dobermann te komen:

Mocht u persé een (volledig) gecoupeerde Dobermann willen hebben, dan kunt u op zoek gaan naar een fokker in Oost-Europa of iemand die voor u bemiddelt. U kunt uiteraard ook zelf afreizen naar een land waar couperen nog mogelijk is en aldaar een Dobermann kopen. Houdt u dan wel rekening met een flink aantal administratieve zaken die geregeld moeten worden. Buiten de EU komt er nog meer bij kijken.

LET OP: Wanneer u een gecoupeerde hond aanschaft, dan kunt u met uw Dobermann geen officiële, door de Raad van Beheer goedgekeurde examens afleggen. U kunt evenmin deelnemen aan officiële wedstrijden binnen Nederland en België of aan onder toezicht van de Raad van Beheer georganiseerde tentoonstellingen of clubmatches. Bovendien zult u, desgevraagd, moeten kunnen aantonen dat uw hond niet in Nederland is gecoupeerd.
Lees ook: Nieuwe rasstandaard Dobermann een feit?