bear

Bear, een veel te dikke bruine Dobermann is verplicht op dieet om de helft van zijn 67 kilo kwijt te raken, omdat hij er zo verdrietig en depressief uitziet. Met bijna 67 kilo is hij twee keer zo zwaar als een gewone Dobermann. Zijn nieuwe dag regime bestaat uit een gezond dieet en korte wandelingen zodat hij weer in ren-vorm komt.

Hij is bijna 31 kilo te zwaar, heeft een hoog cholesterol gehalte en ziet er depressief uit. Maar Bear, de dikke Dobermann die onlangs gered werd in Texas, USA, is op de goede weg naar herstel. “Hij is langzaam, maar actief”, schreef de Lone Star Doberman Rescue group op Facebook. Hij volgt zijn pleegmoeder overal waar mogelijk. Alleen al het knippen van zijn nagels verbeterde zijn mobiliteit aanzienlijk.

De organisatie redde Bear onlangs in San Antonio. Hij is op een nieuw dieet en krijg meer dan genoeg aandacht, maar zijn conditie is lastig. “Hij is behoorlijk verdrietig”, zegt Jennifer Rentfow, die de organisatie leidt. “Hij kijkt verdrietig en voelt zich niet lekker. Misschien is hij een beetje depressief.”

Vanwege zijn overgewicht heeft Bear een heleboel medische problemen. Zijn cholesterol is te hoog, en hij krijgt voedsel supplementen voor zijn gewrichten en schildklier medicatie. Rentfrow: “In het begin zal hij korte wandelingen moeten maken. Hij moet langzaam wennen aan een echt oefen-programma.”

Bear verblijft nu bij een gastgezin in Conroe, Texas. “Vanavond heeft hij laten zien dat hij al bijna in het gras kan rollen.” schreven zijn verzorgers op Facebook. “Hij had het heel leuk en hoewel hij nog niet helemaal op zijn rug kon liggen, heeft hij een goede poging gedaan.” Het doel is hem op 36 kilo te krijgen.

Bekijk alle foto’s op: www.dailymail.co.uk.
Volg de voortgang van Bear op zijn Facebook page, Bear the Big Doberman.

Tags, ,