eyesofanangel01

De Amerikaanse film Eyes of an Angel uit 1991 is niet zo bekend. De film kreeg pas een Amerikaanse release (rechtstreeks op video met de titel The Tender) in 1994, nadat John Travolta weer in de belangstelling stond vanwege de uiterst succesvolle film Pulp Fiction.

In Eyes of an Angel zien we eindelijk eens een lieve Dobermann (Tripoli) in plaats van de stereotype gevaarlijke Dobermann. Hoewel het geen meesterwerk is, willen we de film toch aanraden, omdat het een goede Dobermann film is. En daar zijn er helaas veel te weinig van.

Het verhaal in een notendop: Travolta speelt Bobby, een aan lager wal geraakte vader en ex-alcoholist  wiens vrouw is overleden aan een overdosis drugs. Zonder werk en geld neemt hij een baantje aan van zijn voormalig zwager als geld koerier terwijl Bobby’s 10 jarige dochter een gewonde vechthond vindt. Ze zorgt voor de hond en de hond volgt haar naar huis. Haar vader wil de hond niet in huis. Bobby krijgt problemen met zijn zwager en vlucht met samen met zijn dochter naar Californië. Ze laten de hond achter tot groot verdriet van het meisje. Maar de hond volgt hun spoor door het hele land om zich uiteindelijk weer bij hen te voegen. De zwager volgt Bobby ook en het komt tot een confrontatie. De hond speelt een grote rol in de ontknoping.

Bekijk hier enkele hoogtepunten uit de film:

Of bekijk hier de volledige film:

eyesofanangel02

eyesofanangel03

eyes-of-an-angel-movie-poster-1991

Tags,